Občina Bled

RIKLIJEV SPREHOD PREKO VIŠC NA BLEJSKI GRAD

Karakteristike poti

Občina: Bled
Zahtevnost: 2
Tip:  pohodniška pot
Potek poti: Veslaška promenada – Višce – Blejski grad – Veslaška promenada     
Dolžina poti: 4,75 km
Čas poti: 1 ura 30 min
Višinska razlika: 136 m
Opis poti:

Poti na Grajski hrib zagotovo sodijo med najbolj urejene pohodniške poti na Bledu, saj so primerno utrjene, osvetljene, zavarovane z ograjami, postavljena je tudi urbana oprema. Iz Blejskega gradu se obiskovalcu ponudijo edinstveni pogledi na Blejsko jezero z otokom, širšo okolico, pogled pa sega vse do Triglava. Na Blejskem gradu si obiskovalec lahko ogleda muzej, grajsko kapelo, zeliščno lekarno, vinarno, slikarsko galerijo, Gutenbergovo tiskarno in se po napornem vzponu okrepča v restavraciji.
Svojo pot na Blejski grad je mogoče popestriti tudi s sprehodom po skrivnostnem gozdu Višc, ki je prepleten s številnimi potmi. Na poti po Višcah se lahko ustavimo pri spomeniku Adolfa Muhra, ki je bil svoj čas lastnik Blejskega jezera, in raziskujemo tematski park v naravi - Labirint Bled.
Pot lahko pričnemo iz Veslaške promenade. Nad Grajskim kopališčem se odcepimo proti Grajskemu hribu na označeno utrjeno pot. V primeru, da si želimo ogledati Višce na prvi serpentini zaidemo na gozdno sprehajalno pot in nadaljujemo v smeri proti Mali Zaki, v primeru, da se želimo povzpeti na Blejski grad pa sledimo utrjeni poti. Poti po Višcah so označene, med posameznimi deli poti so speljane še dodatne povezave, tako da je možnosti za sprehod po gozdu neomejeno.

Več informacij

Turistično informativni center (TIC) Bled -Turistično društvo Bled

Cesta svobode 10
4260 Bled
Telefon: +386 4 574 11 22

tdbled@telemach.net

http://www.td-bled.si/

Pomanjšaj
Povečaj
Prenos GPX podatkov