Kolesarski dan Bled - Bohinj

Objavljeno 25. 03. 2014
Bled (štart: Velika Zaka) - Bohinj (cilj: Športni center Senožeta, Srednja vas), 31. 5. 2014, od 9:00 daljeBled za aktivne
Varno kolesarjenje z Bleda v Bohinj za vso družino?
Nemogoče je mogoče! Pridružite se nam.

Bled in Bohinj sta dva bisera v Alpah, ki sta po svetu prepoznana po izjemnih naravnih lepotah in pestri turistični ponudbi. Bilo bi logično in normalno, da sta med seboj tudi povezana s kolesarsko stezo, a žal so to še neizpolnjene želje. V želji, da bi se nam želje čim preje uresničile;  v veliko zadovoljstvo domačih in tujih gostov in obiskovalcev smo se blejski in bohinjski turistični delavci  z veseljem pridružili ideji agencije Koren sports d.o.o.  in skupaj pristopili k izpeljavi projekta kolesarski dan Bled – Bohinj.

Letos bomo prireditev izvedli že drugič, in sicer v nedeljo 31. maja 2014. Na pot se bomo podali  iz leta v leto do otvoritve kolesarske steze, ki bo povezala Bled z Bohinjem. Seveda bo regionalna cesta občasno zaprta (2 x po 50 minut) zaradi varnosti kolesarjev. Kolesarili bomo skupaj v skupinah. Celotna trasa do piknik prostora v Senožetih je dolga okoli 30 km, kot že napisano planiramo, da jo bomo prevozili v 2 etapah.

Kako bo kolesarski dan potekal?
9.00 – 9.30 Velika Zaka – zbrali se bomo že s kolesi, avtomobile bomo pustili na uradnih parkirnih mestih po Bledu, saj v Veliki Zaki ni parkirišč
9.45 – se bomo  skupaj podali proti Bohinjski Beli ter  nato od Soteske dalje po gozdni poti ob reki Savi (6 km) do vasi Nomenj, kjer bo kratek postanek.
12.00 – cesta bo za 50 minut zaprta kar nam bo omogočilo varno pot - Nomenj – Ribčev Laz, tudi po novi kolesarski poti 
14.00 – zaključek v športnem centru  Senožeta v Srednji vasi,  kjer bo za vse udeležence pripravljena malica in seveda obilo dobre volje 

Kako nazaj na Bled?
Udeležencem, ki se bodo na Bled vračali s kolesom vsekakor predlagamo, da si kolesarski dan popestrijo tudi z vožnjo z vlakom. Iz Srednje vasi se po kolesarski poti vrnete v Boh. Bistrico in se nato z vlakom odpeljete nazaj na Bled.
S Slovenskimi železnicami smo dogovorjeni, da bosta vlaka ob 15.40 in 16.43 prijazna do kolesarjev.

Prireditev v primeru dežja odpade!

- štartnina: 15 €
- družine: 25 €

Darilo + bon za malico na Senožetah + osvežitev na Nomenju

Obvezne prijave na e-mail info@dzt.bled.si in info@bohinj.si do 29.5. do 12.ure. Plačilo štartnine ob prevzemu darila in bona za malico.