Občina Kranjska gora

Kolesarska pot Radovna

Karakteristike poti

Izhodiščna točka: most čez reko Radovno, Krnica

Končna točka: Pocarjeva domačija, Zgornja Radovna
Dolžina poti: 16 km
Čas poti: 2,5 – 3,5 ure
Višinska razlika: 160 m
Najnižja točka: 615 m
Najvišja točka: 775 m
Opis poti: kolesarska pot, pot kulturne dediščine, pot naravnih znamenitosti, učna pot
Primerni letni čas: pomlad, poletje, jesen
Primernost: skupine, šole, otroci (nad 6 let), družine, tekači, kolesarji
Opis poti: kolesarska pot, pot kulturne dediščine, pot naravnih znamenitosti, učna pot

KOLESARSKA POT RADOVNA je prva tovrstna pot Triglavskega narodnega parka. Nastala je na osnovi zamisli Turističnega podmladka OŠ Gorje, ki je s projektno nalogo »Kolesa nazaj – kolesa naprej« predstavil naravne in kulturne zanimivosti doline ter jih povezal v kolesarsko pot. Kolesarska pot Radovna povezuje znamenitosti doline, v Zgornji Radovni pa se pridruži tamkajšnji že obstoječi Kulturni poti. Pot želi ljudem približati znamenitosti doline ter jih vzpodbuditi k aktivnemu in usmerjenemu doživljanju narave. Namenjena je vsem, ki radi kolesarijo, imajo radi naravo in kulturno krajino ter želijo vse to tudi globlje doživeti.

Kolesarska pot Radovna poteka po dolini Radovne, od Krnice pri Zgornjih Gorjah do muzejsko urejene Pocarjeve domačije v Zgornji Radovni. Dolga je okoli 16 kilometrov, za celotno pot s postanki pri informacijskih točkah potrebujemo 2,5 do 3,5 ure. Večinoma poteka po makadamski cesti skozi dolino, edinemu večjemu vzponu pred koncem poti se lahko ognemo po lažji različici. Na poti je več kot 10 različnih informacijskih tabel, ki se nanašajo na dolino in njene posebnosti. Od ene do druge znamenitosti nas vodijo informacijski stebrički z jasnimi oznakami. Smer vrnitve si obiskovalec - kolesar lahko izbere sam. 

Kolo SREČKO je znak Kolesarske poti Radovna in predstavlja sončno kolo, za katerega so domačini verjeli, da prinaša srečo. Rozeto kolesa, izrezljano v stropnem tramu, lahko vidimo v »hiši« Pocarjeve domačije.

Več informacij

TIC- Turistično informacijski center Kranjska Gora

Kolodvorska ul. 1c
4280 Kranjska Gora
Tel.: 04 580 94 40
Faks: 04 580 94 41

tic@kranjska-gora.eu

http://www.google.com

Pomanjšaj
Povečaj
Prenos GPX podatkov