Radovljica

Radovljiško dolino je med gore ugnezdil triglavski ledenik. Ta je za seboj pustil reko Savo in dve ledeniški moreni, Volčji hrib in Oblo gorico, danes zaščitena naravna spomenika. Na levem bregu Save se razgrinja Radovljiška ravnica, imenovana Dežela, vse dokler ne trči ob alpski svet: Karavanke na severu in Kamniško-Savinjske Alpe na severovzhodu. Na jugu se Dežela dvigne v Dobrave in Jelovico. 
Razgibana okolica in naravne lepote ponujajo mnogo priložnosti za rekreacijo in oddih. Strastni hribolazci se lahko podajo na okoliške vršace, popotnike in kolesarje pričakujejo zanimive tematske poti, ribiče in ljubitelje vodnih športov vabi Sava, najbolj pogumne pa kar nebo. Novih moči si obiskovalci lahko naberejo v udobni hotelski postelji ali pod milim nebom, gurmani pa bodo zagotovo uživali ob jedeh, ki jih tu kuhajo že stoletja.
Vsak kraj na tem koncu privablja s svojo zgodbo. Radovljica na vsakem koraku razkriva nekdanje bogato meščansko življenje. Žuborenje Kroparice govori o kovaških mojstrih, ki so nekoč z žeblji zalagali vso Evropo. Begunje so širom sveta ponesle uspešnice bratov Avsenik, na Brezjah k Materi Božji vsako leto moli skoraj pol milijona vernikov. Vse, ki iščejo svežega vetra, pa vedno pričakujejo Lesce.
Obiščite nas in spoznajte našo Radol’co.